Barenbrug

Een wereld aan mogelijkheden, dat zag Joseph Barenbrug voor zich toen hij naar gras keek. Hij initieerde de ontwikkeling van rassen voor verschillende toepassingen. Tot op de dag van vandaag gebeurt dat nog steeds. De Koninklijke Barenbrug Groep is een Nederlands familiebedrijf van de vierde generatie. Barenbrug richt zich op onderzoek, ontwikkeling en de productie van graszaden en gewassen voor agrarische- en recreatieve markten. Onze missie: de productiviteit van dieren verbeteren om de wereld te helpen voeden en mensen meer te laten genieten van hun groene omgeving.

Al decenia zijn we bezig met het selecteren van voederkruiden voor meer biodiversiteit in grasland. De expertise die we hiermee opgedaan hebben in Nieuw Zeeland gebruiken we voor het samenstellen van een mengsel dat goed presteert in het Nederlandse klimaat. Het resultaat hiervan is NutriHerb. Een voederkruidenmengsel dat de biodiversiteit verhoogt, de bodem verbetert en misschien nog wel het meest belangrijke: een feestmaal is voor koeien.

Gratis begeleiding

  • Webinars in de winter
  • Workshops in het veld in het voorjaar en zomer
  • Advies op maat van grasland specialisten

Webinars

Workshop kruidenrijk grasland: dit moet je weten!

Maandag 27 maart ‘s-middags
Maandag 3 april ‘s-avonds

We gaan hierbij in op wat veehouders kunnen verwachten van kruidenrijk grasland, wat de belangrijkste succesfactoren zijn voor een geslaagde teelt, met name op gebied van bemesting, en er is voldoende tijd om je persoonlijke vragen te stellen aan onze expert. Ook sluit een collega veehouder aan die zijn/haar ervaringen met ons deelt.

Later in het voorjaar en zomer vinden lokaal veldbijeenkomsten plaats waarbij we dieper ingaan op de teelt van kruidenrijk grasland en het beheer ervan om de botanische samenstelling in tact te houden.

Workshops, demonstraties en veldbijeenkomsten

In april en mei zullen er verschillende veldworkshops worden georganiseerd samen met onze regionale partners.

Locatie

Datum

Tijd

Meer info

Bellingwolde

vrijdag 10 september 2021

13:30 – 15:00 uur 

Johan Schuitema

Kelpen-Oler

dinsdag 21 september 2021

10:00 – 12:00 uur 

Arvalis

Kelpen-Oler

dinsdag 21 september 2021

13:30 – 15:30 uur 

Arvalis

Video: advies doorzaaien kruiden

Teelthandleiding

Vragen?

Mocht je vragen hebben over het mengsel of beheer daarvan neem dan contact op met Barenbrug via: